
جرم تخریب داده – برابر ماده ۹ قانون جرائم رایانه ای اعمالی از قبیل وارد کردن، انتقال دادن، پخش، حذف کردن، متوقف کردن، دستکاری یا تخریب داده ها یا امواج مغناطیسی یا نوری مستوجب مجازات شناخته شده و حبس و جزای نقدی را به دنبال دارد.
برابر قانون هیچ کس حق ندارد به عمد در سیستمهای رایانه ای اخلال ایجاد کند. یعنی هیچ کس حق ندارد دادههایی را که در سیستم های رایانه ای وجود دارد با صلاحدید خود حذف یا تخریب کند. حتی مختل یا غیر قابل پردازش کردن این داده ها نیز جرم است.
برابر قانون کسی که یکی از این جرایم را مرتکب شود به حبس از شش ماه تا دو سال یا جزای نقدی از ده تا چهل میلیون ریال محکوم می شود. البته ممکن هم هست که قاضی برای وی هر دو مجازات را در نظر بگیرد.
مستنبط از ماده ۹ قانون جرایم رایانهای موضوع جرم مورد بحث ” داده ” است. این ماده مقرر میدارد : ” هر کس به طور غیر مجاز دادههای دیگری را از سیستمهای رایانهای یا مخابراتی یاحاملهای داده، حذف یا تخریب یا مختل یا غیر قابل پردازش کند به حبس از شش ماه تا دو سال یا جزای نقدی از ده تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد
نکته قابل توجه در این خصوص اثبات این اعمال ( جرم تخریب داده ) و نحوه مستندسازی موضوع می باشد، که بدون شک نیازمند دانش فنی لازم در این خصوص بوده چراکه اینگونه اعمال معمولا در کسری از زمان اتفاق افتاده و چون توسط اشخاص مسلط به امور رایانه صورت می گیرند غالبا فاقد ردپای مجرمانه می باشند. لذا در این خصوص نقش کارشناسان خبره در مقابله با جرائم سایبری بسیار پر اهمیت بوده و میتواند تاثیر به سزایی در پیگیری روند پرونده داشته باشد.